start   |   aanbiedingen   |   wijnrekken   |   wijnklimaatkasten   |   nieuwsbrief   |   informatie & advies   |   contact telefoon 035 - 694 50 04
         
         
 

Fondis wijnkelder koeling SP100

Exaro is al sinds 2004 importeur van Fondis!

De SP100 is dé krachtige airconditioner voor grote wijnkelders maar ook voor kleinere slecht geïsoleerde kelders, waarvan het authentieke karakter niet aangetast mag worden. Het apparaat kan koelen en verwarmen en is daardoor breed inzetbaar. De totale installatie bestaat uit een binnen- en buitenunit, vandaar de aanduiding "split-level", die met een 4,5 of 8 meter lang (voorgevuld) slangenpakket aan elkaar verbonden zijn. De binnenunit wordt in de kelder geplaatst, de buitenunit aan de buitenmuur. De installatie is eenvoudig zelf te realiseren, net als bij alle Fondis apparatuur.
Voor een deskundig advies kunt u ons altijd bellen.

binnenunit buitenunit


Luchtvochtigheidsregeling
De WineMaster voert overtollig vocht automatisch af. Wanneer de luchtvochtigheidsgraad in uw wijnkelder van nature aan de lage kant is, dan is de aanschaf van de Fondis Hygromaster sterk aan te bevelen.
De Hygromaster zorgt ervoor dat de vochtigheidsgraad in kelders tot maar liefst 100 m³ tussen de 60 en 80% wordt gehouden, ideaal voor het langdurig bewaren van wijn. Het apparaat wordt simpelweg met behulp van het meegeleverde waterreservoir van water voorzien. Een randgeaard stopcontact is noodzakelijk voor de stroomvoorziening. Daarna heeft u er bijna geen omkijken meer naar.


Plaats hier uw bestelling !
   
Winemaster SP100
- Koelcapaciteit* 12°C : 100 m³
- Koelen, verwarmen en afvoer van overtollig vocht
- 4,5 meter lang (voorgevuld) slangenpakket
- Geschikt voor gebruik in buitenmuren
Prijs : € 4.890,00 stuk incl. BTW. en transport
   
Winemaster SP100-8
- Koelcapaciteit* 12°C : 100 m³
- Koelen, verwarmen en afvoer van overtollig vocht
- 8 meter lang (voorgevuld) slangenpakket
- Geschikt voor gebruik in buitenmuren
Prijs : € 5.590,00 stuk incl. BTW. en transport
   
Hygromaster
- Bevochtigingscap. 60 - 80% : 100 m³
- Stroomvoorziening noodzakelijk
Prijs : € 1.175,00 stuk incl. BTW. en transport
   
Plaats hier uw bestelling !
* Mits de kelder goed is geïsoleerd. Nadere informatie hieromtrent delen we graag met u.


Levering en levertermijn
De kosten voor het transport zijn bij de prijs inbegrepen. De levertermijn, indien u zelf de plaatsing verzorgt, bedraagt over het algemeen 1 á 2 weken na orderontvangst. Wanneer u de plaatsing via ons wilt laten uitvoeren dan zal deze termijn, afhankelijk van de omstandigheden en de te verrichten werkzaamheden, langer zijn. U dient dan minimaal op 3 á 4 weken te rekenen.

 

Wijnkelder klimaatsysteem voor grote wijnkelders, SP100

Specificaties SP100    
Koelcapaciteit* tot 12°C (geïsoleerde kelder). - 100 m³
Afm. over alles BxHxD in mm. - 504 x 1004 x 405
Gewicht binnenunit / buitenunit - 45 / 15 kg.
Vermogen (koeling) - 2.500 Watt
Vermogen (verwarming) - 1.000 Watt
Voeding - 230 - 240V/50 Hz
Geluidsniveau 1 / 3m. afstand - 53 / 50 dB
* Mits de kelder goed is geïsoleerd. Nadere informatie hieromtrent delen we graag met u.


Wijnkelder klimaatsysteem SP100 inbouwvoorbeelden

Installatie Winemaster (hoofdlijnen)
Begin, indien mogelijk / gewenst, met het volledig isoleren van de ruimte, vloer, plafond, wanden en deur. Besteed veel zorg aan een goede afwerking, goede isolatie beperkt het energieverbruik aanzienlijk.
Plaats de binnenunit op een stevige ondergrond, zo ver mogelijk van de kelderdeur.
Kies een geschikte plek voor de buitenunit, houdt rekening met de slanglengte. Maak op de beoogde plek een gat van Ø50 - Ø70 mm. in de muur en steek de slang er doorheen. Bevestig de buitenunit aan de muur.
Tot slot brengt u de condenswaterafvoer aan. Een etmaal later kunt u de stekker in het contact steken en de gewenste temperatuur instellen.
In hoofdlijnen komt de installatie op het bovenstaande neer, uiteraard ontvangt u bij levering een uitgebreide handleiding. Op aanvraag kunt u de installatie, tegen betaling, ook door ons laten verzorgen.

 
         
Exaro ©